Am încercat: Prin batik, am „decorat” tricoul, fața de masă și așezatul cu modele de culoare originale. Inainte de vopsire, am spalat mostrele pentru a fi batik, le-am calcat, le-am inmuiat in apa curata rece cu un pumn de sare de masa si le-am lasat putin in apa sarata pentru ca vopseaua sa se tina bine in timpul vopsirii. După 15 min. am stors materialul in mana si am creat pe mostre diverse variante de modele viitoare cu ajutorul depozitelor si cravatelor, legaturile trebuie sa fie ferme, nu trebuie sa permita vopsirea. Am legat diferite tipuri de snururi, sfori și am folosit și benzi de cauciuc. Am pregatit astfel intr-o baie de vopsit, pe care am amestecat-o conform instructiunilor date pe punga de colorant. Am urmat procesul de colorare recomandat. La sfârșitul perioadei de colorare, am scos probele din baia de colorare. Este important să clătiți bine probele pătate de câteva ori în apă curată, după prima clătire am îndepărtat cu grijă legăturile. Am folosit foarfecele pentru a slăbi benzile și snururile de cauciuc, pentru că nodurile înmuiate erau prost desfăcute și nu foarte vizibile, am avut grijă să nu tăiem materialul. Apa trebuie să rămână curată după clătire. Am adăugat oțet la ultima baie de clătire pentru ca culoarea să se stabilească și să se „fixeze”. Am călcat produsul vopsit încă umed pe verso. Am folosit mănuși de cauciuc la serviciu. Am încercat ambele metode de vopsire, manuală și mașină de spălat, ambele metode nu au fost complicate. Notă după vopsirea manuală: După vopsirea în mașina de spălat, produsul vopsit a eliberat ușor vopseaua, vă recomandăm să adăugați puțin oțet în culori pentru a stabiliza culorile. Notă despre vopsirea în mașina de spălat: După spălare, produsul vopsit în mașina de spălat nu s-a scufundat. Prin batik, am dat piesei vestimentare un nou aspect și am creat o piesă originală.
Mod de utilizare: Se scufundă materialul spălat destinat vopsirii timp de 15 min. în apă caldă cu 1 mână de sare de masă. Dizolvați conținutul pungii în 1 litru de apă și 1 mână de sare de masă și amestecați bine.
Vopsirea manuală: se prepară o baie de 40 - 60°C. Încălziți suficientă apă într-un recipient emailat pentru a permite materialului să se scufunde liber. Se toarnă colorantul dizolvat. Introduceți materialul pe care doriți să îl vopsiți, acesta trebuie să fie complet scufundat. Cu amestecare constantă, puteți aduce baia la fierbere (se va colora mai bine). Apoi se lasa scufundat pana se raceste. Clătiți cu apă rece până când apa devine limpede.
Vopsirea în mașina de spălat: setați programul de spălare la 40 - 60°C (poate fi și 90°C) fără prespălare. Turnați culoarea dizolvată în tamburul mașinii de spălat. Nu clătiți, clătiți manual. Culoarea nu distruge mașinile de spălat.